メイン

no.87 アーカイブ

2017年03月16日

Musci Residence

One will reach the Musci residence after a 30-minute drive toward the southeast from the city center of Assisi, Italy. The home is a two-story home with a basement, built using a mixed structure, and blends into the peaceful surrounding scenery. The approximately 2,100 m2 land is a long slope, stretching north and south. The architect, Andrea Ranucci positioned the home at the north end of the land; it stands on the high point of the land and a large garden at the south lavishly utilizes the land. The owner Musci designed the garden himself. He made a long path so guests can enjoy the scenery. There are tall trees freely spreading their branches and leaves and topiary made with shorter trees. Musci carefully placed the plants to create depth, and has truly created a "garden to admire." In contrast, the garden that surrounds the home is a "garden to be in", with pools, an outdoor dining space with a large roof, and a porch with deep eaves and arched openings placed side by side, with tables and seating.
The land has a difference in elevation, which Andrea kept intact by making the rooms different levels. The first floor has a large entrance hall of approximately 14m2; a few stairs down are the compact living room, dining room and kitchen. The rooms on the second floor have different leveled floors, giving the space a deeper dimension. The home was thoroughly planned as a one-person household, with a large party room on the basement giving variety to the home. The interior of the home has pale pink stone pitched flooring throughout. There is a fabulous red sofa and curtains in the simply furnished living room. The second floor is the main building with different styles for each room. The main bedroom is finished with modern white walls, while the guest room walls have no paint, giving it the atmosphere of a log cabin.


04_87MusciResidence%20.jpg
05_87MusciResidence.jpg

Villa Residence

Assisi is a town in Italy where World Heritage sites still exist. The Villa residence is located on flat land, a 15-minute drive northeast of the city center. The Villa couple owns an auberge at the top of the hill close to the home.
9 years ago, they built this mixed structure home that is two stories above ground and one story below ground. The home also has a garden the couple designed. A lawn spreads over the approximately 3,300m2 garden, with a path that gradually ascends towards the house and basement garage. The couple made several spots large and small, consisting of tall and short trees, flowers, and ground cover, plotting them in different locations within the garden. This design was meant to resemble different "islands." The design gave the garden variety since otherwise, it would have been flat and monotonous.
"Contrast" is the theme of the selected plants; succulents, small elegant flowers, and Japanese maples with oriental atmosphere make up the garden. In addition, daybeds at the entrance porch with long eaves, and an outdoor dining space accessible from the kitchen make the couple’s time in the garden more comfortable. Inside the home are the large formal living room, a dining room, and a compact dining kitchen located at the first floor. On the second floor are the main bedroom and bathroom. The private spaces are unified with a modern feel, and the public spaces are given substance by using materials such as stone pitching and decorated beams.


06_87VillaResidence.jpg
07_87VillaResidence.jpg

Hangai Residence

The home of architect Jinko Hangai was built 20 years ago. This building was constructed by reinforced concrete and is three stories above ground with a basement. Hanagi utilizes the second and third floors as her living space. She longed to make a rooftop garden. When Hanagi decided to refurbish the external walls, she decided to build a new roof garden, and also, to place a sash over the third floor open terrace, so that one can enjoy the space in any type of weather. At the center of third floor is a corridor and a terrace that connects the dining kitchen situated at north to the living room at south. Hangai designed the roof garden on top of the living room. She built stairs and made an approach toward the roof garden; the stairs connected the garden and the third floor via the existing openings at the upper side of the dining room.
The approximately 9m2 roof garden has a pergola at the east with a wooden bench fixed underneath. The bench is surrounded by plants, including a select mixture of evergreen and deciduous plants with scent and flowers. She kept the floor and handrails an achromatic color, and together with the undressed concrete frame of the building, they enhance the vivid colors of the plants. The approach towards the roof garden has plantings positioned as if it were a path in nature; the planters at both sides of the path are deliberately placed so one progresses along the path detouring right and left; overhead, branches of Japanese fantail willows and cherry blossoms spread like arches with cape leadwort trailing amongst, creating a forest-like atmosphere.


08_87HangaiResidence.jpg
09_87HangaiResidence.jpg

Hurel Residence

An hour drive towards west of central Paris, France, stands the home of Philippe Hurel. Philippe is the owner and designer of the French furniture brand, "PHILIPPE HUREL". The building has a salon and dining kitchen on the first floor, and a living room and main bedroom on the second. It was built in 1609 as a religious house of the Capuchin monastic order, an order originating from the Catholic monastic order. Apart from the tower that was expanded in the 19th century, the building has been kept the same as it was at the time of construction. At the time when Philippe inherited it, the interior had been untouched for over 45 years; Philippe renovated the space into a home in 1979, together with architect Dominique Belgrand. Part of the character of this home is its original interior design which combines history with modern tastes by using materials that feel rich with French history. The Salon on the first floor where Phillipe spends his most time is said to be the symbolic space within the home. The space has classical designs incorporated by using materials derived from old castles. And yet, part of the wall is painted with vivid purple pink and orange, adding a modern and youthful spirit to the space. Furniture from Philippe’s brand has been placed here and there, achieving a modern, yet elegantly designed space. The time Philippe spends in the space is priceless, and is the source of his creativity.


15_87HurelResidence.jpg
16_87HurelResidence.jpg

Copperware Coloring

Takaoka copperware, the traditional craft work of Takaoka city, Toyama prefecture, boasts a history of 400 years. The final process in the manufacturing of the copperware which determines its appearance is the "coloring". "Coloring" is a traditional technique forcing the surface of the copper to rust. Copper is the only metal that allows for changes in color. The "momentum factory Orii" was established in 1950 as an "Orii coloring plant," and ever since, the company has been handling the coloring of artistic cast copper crafts such as bronze statues and Buddhist altar fittings. The third generation heir Koji Orii has been trying to explore new possibilities "to utilize the coloring technique on something new". He developed an original method to color a relatively low priced metal board, rolled so thin that it is less than 1mm. There are many ways to carry out the traditional coloring techniques, including starting a chemical reaction using substances such as sake, vinegar and pickled ume plum. Orii tried many approaches. For example, he combined traditional techniques with new techniques (i.e. using different measurements of chemicals and materials, controlling temperatures, etc.). He succeeded in exposing more colors of the copper and was able to expand the variety of those colors’ expressions.
In order to develop new markets, he enthusiastically displayed his work in many exhibitions within and outside of Japan. At the 2011 International Contemporary Furniture Fair (ICFF) in New York, his work exhibit was referred to as "Orii Marble". His products have been requested as materials for buildings and interiors, and are presently utilized in many commercial institutions and public architecture.


27_87momental.jpg

Home of Matsubara

The home of Matsubara stands in a tranquil residential area of Tokyo. The home was built in 1973, by Tsunekata Naito, a landscape architect. Naito worked at the Antonin Raymond design office for 5 years then spent 9 years in America to study landscape architecture at Berkeley University in California. The home was planned as part of the land which Naito’s parents lived; the 536 m2 land had the main house at the north and a garden at the south. He decided to build his home on the west side of the land. He made sure none of the existing trees were cut and the home was designed around the existing Indian lilac and the old pine tree stretching sideways. The building is a 2-story wooden construction with a wide opening toward the east. He limited openings at the west side to avoid the strong light in the summer. The living room, dining room and kitchen are a single room with a free and spacious atmosphere created by the open 5m ceiling. There is a sun room at the south side of the home with an opening, where he designed a flower bed in front. At the time of completion, he planted strawberries, which changed as time went by. Currently, he plants Ohio spiderwort and Olives. The home, where plants are positioned here and there, achieves a rich greenery that stretches sequentially from inside the rooms to the garden. The home embodies the idealistic space for Naito, who creates architecture and landscape.


28_87matsubara.jpg
29_87matsubara.jpg

About no.87

ブログ「I'm home (NEWS / ENGLISH)」のカテゴリ「no.87」に投稿されたすべてのエントリーのアーカイブのページです。新しい順番に並んでいます。

前のカテゴリはno.86です。

次のカテゴリはno.88です。

他にも多くのエントリーがあります。メインページアーカイブページも見てください。

Powered by
Movable Type