LATEST ISSUE

no.88 July

Buy online now

Digital magazine
Paper magazine

2017,5,16 ON SALE

high end design and lifestyle magazine


NEWS BLOG


2017年05月23日 火曜日

Buini Residence

In a small village called San Fericiano, a 30-minute drive from Preuguia, Italy, stands the Buini residence. Since the home is located half way up a small hill, there is a steep descent at the west side of the land facing the extensive Lake Trasimeno. Thus the home has a panoramic view of the lake. The owners usually live in Assisi. They bought the 2-story house made of reinforced concrete as their summer house in the 1970s. They visit the house every year with their 3 children and friends. The garden has many places for one to spend time: a gazebo toward the west side with the lake view, an outdoor dining area and kitchen toward the east, and a swimming pool toward the north. The garden was designed based on the typical Italian lifestyle of loving the outdoors. Unlike the west side of the land, the east side of the land has a difference in elevation, giving the garden a rich rural beauty, while making use of the existing olive trees.
Inside, on the first floor, a spacious formal living room and salon were planned together with a rather compact family dining room and kitchen. On the second floor, are the bedrooms and bathroom. The formal living room has a hinged door that opens towards the garden with the gazebo. There is no large opening in this room, limiting the light shining in. For this reason, one can view the lake and trees in the garden from the picture window planned at the north side; this provides a different impression of the lake than when it is viewed from outside.

23_buini_residence.jpg
24_buini_residence.jpg

POSTED AT 11:27 | no.88 | | Comments (0) | TrackBack (0)

2017年05月23日 火曜日

S Residence

The S residence stands on a hillside overlooking the bay of Sagami in Atami, Shizuoka prefecture. The steep 50m gradient slope of the land provides a perfect view of the bay. The home was designed by Sakakura Associates architects and engineers. The home is a 2-story above-ground building made of reinforced concrete, stretching in a north-south direction with frontage facing the sea. Making use of the gradient, the entrance is located on the second floor and the main space is on the first floor. The living room, dining room and kitchen are situated in a large space with an open ceiling, located on the south side of the first floor. There is a huge glass opening facing the sea that stands as tall as the ceiling. Outside of the opening is an infinity pool; the pool is designed so that when seen from inside the room, the water from the pool looks like it extends towards the ocean, blending continuously into one body of water.
The exterior walls are finished with white plastering, emphasizing the clear blue of the ocean and the pool. The interior walls are painted with white paint with a hint of warm color; white granite was selected for the floor. The light color of the wooden furniture and doors adds warmth to the space. Arflex Japan coordinated the furniture and art. By planning the interior and art together with the architectural design of the building during the early stages of building, they were able to successfully create a home with balance and high quality throughout.

21_s_residence.jpg
22_88s_residence.jpg

POSTED AT 11:27 | no.88 | | Comments (0) | TrackBack (0)

2017年05月23日 火曜日

Maekawa Residence

The Maekawa residence is an apartment unit built 30 years ago located in Kanagawa. The home was fully renovated by architect Etsuko Yamada. The owner couple’s request was an expansive space with a smooth flow path for tackling housework during free moments away from work. During the renovation, there was a wall, which could not be torn down for structural reasons. Due to the inability to remove the wall, the wet area was also difficult to relocate. Yamada decided to remove the walls surrounding the kitchen and a wall between the Japanese room and the living room. By doing so, she connected the living room, dining room and kitchen into a single space, achieving an expansive L-shaped room. The workspace planned next to the kitchen, achieves a linear flow path between the two spaces.
One notable characteristic of this residence is the island countertop which extends across the kitchen and the dining area. Mrs. Maekawa wanted a "furniture like kitchen" where she would be motivated to cook. Yamada fit a long counter that is 3400mm wide and 700mm deep with different heights between the kitchen and dining room, and loosely connected them. The material used the counter surfaces matches the color of the flooring, and the steel frames are painted with black leather-like paint, giving it an antique feel. All the storages are open shelves making the space look simple and tidy.

17_Maekawa%20Residence.jpg
18_Maekawa%20Residence.jpg

POSTED AT 11:26 | no.88 | | Comments (0) | TrackBack (0)

2017年05月23日 火曜日

K Residece

K’s home is on the top floor of a 3-story apartment house, standing in a high density residential area close to the station. K the owner of this apartment house requested that architect Yosuke Inoue renovate her closed kitchen into an open one. He considered making the most of the terrace space at the south side, which was rarely in use. He removed the walls and frames and expanded a wooden constructed sunroom of 9m2 into the terrace. The sunroom is an expansive and bright single room with glass openings on 3 sides. One of the 3 openings of the sunroom has a large 6m wide opening with sliding doors towards the terrace. When these doors are opened, it connects the inside with the outside and the terrace functions as an extension of the room.
Although Inoue removed the kitchen walls and made it open, there was a pillar, which he could not remove due to construction reasons. Instead, he made this space into storage, which also hid the pillar, and positioned it next to the island kitchen. At the north side is counter storage against the wall, extending towards the dining room area in an "L" shape. This leaves access to the kitchen from the south side as well, completing a circular path around the island kitchen. Inoue asked the made kitchen maker, "plots inc." to create the kitchen. The design is finished with a top board made of Jura-yellow limestone. Oak was used for the cupboard and drawer surfaces, allowing the kitchen to harmonize with the rest of the space.


15_k_residence.jpg
16_k_residence.jpg

POSTED AT 11:25 | no.88 | | Comments (0) | TrackBack (0)

2017年05月23日 火曜日

G Residence

The owner of the G residence had her kitchen renovated. She and her family of four, including herself, her husband and two daughters, live in an approximately 80m2 newly built apartment with a living room, dining room, kitchen and three bedrooms. The kitchen is located along the flow path between the entrance to the living room and dining room. Despite the kitchen being semi-closed, the sink was fully exposed. In addition, one of the walls inside the kitchen had a large wine cellar, limiting the space for the other storage and electrical appliances. Also, the ready-made storage furniture created a disorganized impression. She called upon "I’m home’s" interior design department for a consultation. Elisa Sumita suggested removing the wine cellar elsewhere and fully utilizing the space by creating wall storage. She also replaced the top board of the kitchen with quartz stone. The board extends towards the dining room, not only connecting the kitchen and the dining room space, but is also useful as a space to serve and clear dishes.
The surrounding storage on the kitchen side was created with furniture, which was finished with grey paint to match the top board. The side surface of the dining room uses molding here and there; in particular, the monotone wallpaper stands out within the space. Together with the kitchen, the space was completed with a classical and refined atmosphere.

13_g_residence.jpg
14_g_residence.jpg

POSTED AT 11:24 | no.88 | | Comments (0) | TrackBack (0)