« 2017年03月 | メイン | 2017年07月 »

2017年05月 アーカイブ

2017年05月23日

A Residence

Residece "A" stands in the outskirts of Paris, France. The 3-story masonry structure home was originally built in the 1900s, and has been fully renovated. Originally, the inside was divided into small rooms, making the rooms dark. Although beautiful materials could be found throughout the home. Camille Hermand, an architect and interior designer who did the renovation, aimed for a bright and expansive room, while maintaining the beautiful materials. The entrance is located on the first floor with the living room & formal dining room on the east side, and the kitchen on the west side. The main bedroom is on the second floor and the children’s room is on the third. Hermand made the first floor expansive by taking away the partition wall and created a new glass and steel partition between the entrance, living room & formal dining room, and the kitchen. In addition, she expanded the east side of the living room by approximately 2.7m and created an opening and skylight window, increasing the natrual light coming in. The kichen was designed for exposure. The existing flooring was left as is, except for sections that were too old and areas where walls were removed. The two kitchen counters have wooden material used for the drawer and cupboard surfaces and black tiles for the top board, to match the flooring. The mixture of textures revitalized this 100-year old home.

03_A_residence.jpg
04_A_residence.jpg

H Residence

The H residence is a two-story home with a basement made of reinforced concrete. The home is designed with its kitchen at the center. It is closed off from the road because the building is at the south side of the land and a garden is at the north. The first floor closes in towards the garden, with the kitchen at its center. The dining room and living room are located at either side of the kitchen; the three sections are connected to create a single "L" shaped space. The space is dynamic with an open ceiling that is 6.4m high at its highest point. The indoors and outdoors were loosely connected by making a glass wall from floor to ceiling facing the garden, creating an expansive home. The voluminous island kitchen at the center of the space is the focal point within the space. The kitchen selected for this home was the "FILO E25" series of Euromobil, Italy. The island-shaped counter consists of 2 parts; one is a counter in white; the other, a 1600mm sided box shaped counter. The two parts connect to achieve a unique design. The box-shaped counter uses 3mm thick ceramic tiles making it resemble furniture. The owner and Seiji Fujihara of "Fujihara Architects" flew to America in search for the perfect furniture for the space. They selected the furniture and lighting from Crate & Barrel.


05_H_residence.jpg
06_H_residence.jpg

THE STYLE

"I’m home" worked on the interior design of a single room located in Daikanyama. The room is a compact box-shaped room of 26m2, located in a 7-story apartment building that was built 50 years ago. Elisa Sumita, our editorial director, took charge of the interior design. The room is a 3-minute walk from the station; she therefore suggested that the room be used as SOHO or as a residence for a single male owner. During the project, the building frame, which is approximately 50 years old, became a huge challenge. In particular, the wet area proved challenging; it had a wide beam across a narrow space with only 1780mm in height below the beam. In addition, the floor required different levels in height to achieve the proper gradient for the ducts. Sumita placed a washstand underneath the beam, and lowered the floor 145mm; the floor now connects to the floor of the shower and toilet area, located at either side of the washstand. Tiles with large patterns were selected attracting one’s attention toward the floor, and minimizing the effect of the low ceiling. There is a U-shaped kitchen counter in the middle of the room with upper wall cupboards which allows the kitchen to serve as a partition for the large single room. The worktop at the living room side of the counter can be used both as a table for dining, or a working table for simple tasks, adding flexibility to the compact space.

08_daikanyama.jpg
09_daikanyama.jpg

G Residence

The owner of the G residence had her kitchen renovated. She and her family of four, including herself, her husband and two daughters, live in an approximately 80m2 newly built apartment with a living room, dining room, kitchen and three bedrooms. The kitchen is located along the flow path between the entrance to the living room and dining room. Despite the kitchen being semi-closed, the sink was fully exposed. In addition, one of the walls inside the kitchen had a large wine cellar, limiting the space for the other storage and electrical appliances. Also, the ready-made storage furniture created a disorganized impression. She called upon "I’m home’s" interior design department for a consultation. Elisa Sumita suggested removing the wine cellar elsewhere and fully utilizing the space by creating wall storage. She also replaced the top board of the kitchen with quartz stone. The board extends towards the dining room, not only connecting the kitchen and the dining room space, but is also useful as a space to serve and clear dishes.
The surrounding storage on the kitchen side was created with furniture, which was finished with grey paint to match the top board. The side surface of the dining room uses molding here and there; in particular, the monotone wallpaper stands out within the space. Together with the kitchen, the space was completed with a classical and refined atmosphere.

13_g_residence.jpg
14_g_residence.jpg

K Residece

K’s home is on the top floor of a 3-story apartment house, standing in a high density residential area close to the station. K the owner of this apartment house requested that architect Yosuke Inoue renovate her closed kitchen into an open one. He considered making the most of the terrace space at the south side, which was rarely in use. He removed the walls and frames and expanded a wooden constructed sunroom of 9m2 into the terrace. The sunroom is an expansive and bright single room with glass openings on 3 sides. One of the 3 openings of the sunroom has a large 6m wide opening with sliding doors towards the terrace. When these doors are opened, it connects the inside with the outside and the terrace functions as an extension of the room.
Although Inoue removed the kitchen walls and made it open, there was a pillar, which he could not remove due to construction reasons. Instead, he made this space into storage, which also hid the pillar, and positioned it next to the island kitchen. At the north side is counter storage against the wall, extending towards the dining room area in an "L" shape. This leaves access to the kitchen from the south side as well, completing a circular path around the island kitchen. Inoue asked the made kitchen maker, "plots inc." to create the kitchen. The design is finished with a top board made of Jura-yellow limestone. Oak was used for the cupboard and drawer surfaces, allowing the kitchen to harmonize with the rest of the space.


15_k_residence.jpg
16_k_residence.jpg

Maekawa Residence

The Maekawa residence is an apartment unit built 30 years ago located in Kanagawa. The home was fully renovated by architect Etsuko Yamada. The owner couple’s request was an expansive space with a smooth flow path for tackling housework during free moments away from work. During the renovation, there was a wall, which could not be torn down for structural reasons. Due to the inability to remove the wall, the wet area was also difficult to relocate. Yamada decided to remove the walls surrounding the kitchen and a wall between the Japanese room and the living room. By doing so, she connected the living room, dining room and kitchen into a single space, achieving an expansive L-shaped room. The workspace planned next to the kitchen, achieves a linear flow path between the two spaces.
One notable characteristic of this residence is the island countertop which extends across the kitchen and the dining area. Mrs. Maekawa wanted a "furniture like kitchen" where she would be motivated to cook. Yamada fit a long counter that is 3400mm wide and 700mm deep with different heights between the kitchen and dining room, and loosely connected them. The material used the counter surfaces matches the color of the flooring, and the steel frames are painted with black leather-like paint, giving it an antique feel. All the storages are open shelves making the space look simple and tidy.

17_Maekawa%20Residence.jpg
18_Maekawa%20Residence.jpg

S Residence

The S residence stands on a hillside overlooking the bay of Sagami in Atami, Shizuoka prefecture. The steep 50m gradient slope of the land provides a perfect view of the bay. The home was designed by Sakakura Associates architects and engineers. The home is a 2-story above-ground building made of reinforced concrete, stretching in a north-south direction with frontage facing the sea. Making use of the gradient, the entrance is located on the second floor and the main space is on the first floor. The living room, dining room and kitchen are situated in a large space with an open ceiling, located on the south side of the first floor. There is a huge glass opening facing the sea that stands as tall as the ceiling. Outside of the opening is an infinity pool; the pool is designed so that when seen from inside the room, the water from the pool looks like it extends towards the ocean, blending continuously into one body of water.
The exterior walls are finished with white plastering, emphasizing the clear blue of the ocean and the pool. The interior walls are painted with white paint with a hint of warm color; white granite was selected for the floor. The light color of the wooden furniture and doors adds warmth to the space. Arflex Japan coordinated the furniture and art. By planning the interior and art together with the architectural design of the building during the early stages of building, they were able to successfully create a home with balance and high quality throughout.

21_s_residence.jpg
22_88s_residence.jpg

Buini Residence

In a small village called San Fericiano, a 30-minute drive from Preuguia, Italy, stands the Buini residence. Since the home is located half way up a small hill, there is a steep descent at the west side of the land facing the extensive Lake Trasimeno. Thus the home has a panoramic view of the lake. The owners usually live in Assisi. They bought the 2-story house made of reinforced concrete as their summer house in the 1970s. They visit the house every year with their 3 children and friends. The garden has many places for one to spend time: a gazebo toward the west side with the lake view, an outdoor dining area and kitchen toward the east, and a swimming pool toward the north. The garden was designed based on the typical Italian lifestyle of loving the outdoors. Unlike the west side of the land, the east side of the land has a difference in elevation, giving the garden a rich rural beauty, while making use of the existing olive trees.
Inside, on the first floor, a spacious formal living room and salon were planned together with a rather compact family dining room and kitchen. On the second floor, are the bedrooms and bathroom. The formal living room has a hinged door that opens towards the garden with the gazebo. There is no large opening in this room, limiting the light shining in. For this reason, one can view the lake and trees in the garden from the picture window planned at the north side; this provides a different impression of the lake than when it is viewed from outside.

23_buini_residence.jpg
24_buini_residence.jpg

About 2017年05月

2017年05月にブログ「I'm home (NEWS / ENGLISH)」に投稿されたすべてのエントリーです。新しい順に並んでいます。

前のアーカイブは2017年03月です。

次のアーカイブは2017年07月です。

他にも多くのエントリーがあります。メインページアーカイブページも見てください。

Powered by
Movable Type