« 2014年03月 | メイン | 2014年07月 »

2014年05月 アーカイブ

2014年05月16日

Ehrlich Residence

The Ehrlich residence is a 30-minute drive from central Los Angeles. The home of architect Steven Ehrlich is situated in a residential area close to Venice beach and is a distinct building with a rustic exterior finish. In the 535m2 corner lot that stretches long from south to north, there is a three-story main house with a mezzanine. A two-story guesthouse with a garage stands across the garden. He wanted to "create an environment where my family and my friends can enjoy the surrounding nature by maximizing the character of this land." By connecting the outdoor space that was designed to surround the indoor space, the house feels very open but is also very private because it shuts out the surrounding hustle and bustle of the city.
In the main building where the couple lives, the living room, dining room and kitchen are on the ground floor; the guest's bedroom is on the mezzanine, and the bathroom and the main bedroom are on the second floor. The living and dining rooms are stunning with its 4572mm high ceilings. The house is closed toward the east where there is a neighboring house, but is open toward the south and the north where the living and dining rooms are situated. When opening the giant opening of the living room and dining room, the space connects and stretches into the garden. In contrast, the ceiling height of the adjacent lounge space is intentionally kept low at 2268mm. When the west side of the home is fully opened, the space is filled with warm light and creates a comfortable outdoor retreat space. By opening the windows on all three sides, the sea breeze flows through the house, and makes the home comfortable even without air conditioning.
The materials used for this residence utilizes the material's natural texture.
They are inexpensive and simple, and represent the California way of life. Ehrlich's collection of art and interior decorations stand out by keeping the finishes simple.

04_outdoor.jpg
05_erlich.jpg

Herman Residence

Painter Roger Herman and his wife, photographer Eika Aoshima, live in a quiet residential area just outside central Los Angeles. On the 2024m2 land is a main house where the couple spends most of their time; it has an atelier, living room, dining room and bedroom. There is a second house that Eika uses as both a work space and gallery; both were designed by architect Frederick Fisher. The northeast side faces the giant Elysian Park, and the land slopes towards the park. Using this unique character of the land, the two buildings were planned close to the front road on the south side of the land. The space in-between the building and the slope became a private outdoor space and is comfortable like a living room. The two terraces are positioned on the slanted land at different levels and are connected by a road. The space became multi-dimensional by planning both "walking" and "resting" areas. Different-sized varieties of trees were planted unevenly so the owners can enjoy the different sceneries.
The three-story main house has the atelier on the ground floor, a one-room living room, the dining room, and the kitchen on the second floor, and three bedrooms on the second and third floors. The whole ground floor is an atelier and has a 4.5m high ceiling, with the living room and the dining room positioned on top. By making the building high, Elysian Park can be seen across the property from the second floor. The simple interior of the living room and dining room is decorated with vivid art and the beautiful greenery that can be seen from the windows.

06_herman.jpg
07_herman.jpg

N Residence

The N residence is made of black boxes situated next to one another, and stands out in the rural residential neighborhood where it is located. The exterior is covered with black cedar and gives the home a closed-off image, but in reality, the boxes create an open home.
Architect Kenichiro Niizeki designed this house. On the south side of the 157m2 land, there is a park full of green. However because the building coverage is limited to 40% of the land, he planned to utilize the remaining 60% exterior portion of the land first, and planned the buildings afterwards. As a result he created boxes in each direction in the 9.8m x 16m land. The north side is the main building and has the dining room and the kitchen on the ground floor, and the children's room on the second floor. The south building was dug down to keep the height low. A main bedroom was created in the half basement, and a bathroom and a Japanese room were created on the ground floor. A glass wall living room connects the two buildings, and gives the impression that the south building is an annex; in reality, the rooms are connected via the basement staircase of the living room. Therefore, the rooms are connected on the inside, but look like separate buildings from the outside. Because the boxes are positioned surrounding the land, they also serve to maintain the privacy of the home. The sliding doors in the dining room can be opened to enjoy the maple tree in the courtyard but still maintain privacy. The south building blends in with the maple and the greenery of the park behind the building. The distinct plan together with the unique way of connecting the buildings by considering volume and spacing of the boxes created a house with depth, natural light, and a comfortable breeze.

08_ko.jpg
09_ko.jpg

Y Residence

The Y residence, a wooden-structured house with a flat roof, stands on a spacious hill overlooking the city. Architect Andrea Hikone, fascinated by the surroundings, planned a flat roof house that would blend into the surrounding nature and allow for enjoying life on the grounds. Three buildings of different volumes were planned, each connected to one another by a low 2100mm ceiling hallway. The ceiling of the hallway was finished with red cedar painted charcoal grey; the terrace and courtyard were planned with completely different feel, created a home with a variety of different spaces. An open dining room and kitchen were positioned on the south side of the home around the entrance; the living room is in the center of the space, and private zones were positioned on the north side where the tranquility of bamboo woods can be enjoyed. The living room in front of the entrance feels dynamic with its ceiling, which at its maximum height, is 4015mm high. The ground level was dug down 780mm to create a sofa using the difference in floor levels. A brick-finished terrace was created between the dining room and living room. The hallway was also finished with the same brick, and serves as a connecting zone between the two spaces as well as connecting the interior to the exterior of the home.
In contrast to the open public space, the northern area of the home, surrounded by the bamboo woods, has small openings to create a quiet relaxing space. This area is two stories, but was dug down to be half underground and blends well with the other flat-roof buildings. The home sticks out from the cliff because its cantilver creates a floating design; its skip floor plan creates dynamically different views for one to enjoy the scenery.

10_ya.jpg
11_ya.jpg

E Residence

The E residence stands in Beverly Hills, an exclusive neighborhood of Los Angeles. On the 5500m2 land that is long in the north-south direction, is a 1050m2 three-story main house with a basement. Centered around the main house is a guest house and a pool house. The owner who lives with his family of five, purchased this property with the buildings about three years ago. He asked iD Group, a design and construction company of Los Angeles, to renovate the main house. Peter Carlson and David Plante, who are the designers of the previous house, were appointed to design the interior.
A formal living room, dining room and kitchen were planned on the ground floor of the main building; on the second floor, private spaces like bedrooms and bathrooms were planned. Of all the rooms, the kitchen best represents the design concept. The walls that previously surrounded the kitchen were taken down and the family dining room and living room were made to connect but remain open. Although the formal dining room and kitchen are positioned close together, the spaces are separated to explicitly divide the formal area from the family zone.
The natural light that shines in and the white color scheme give a fresh impression to this large 45m2 kitchen. The L-shaped counter was created along the wall, and a wooden countertop island was placed in the center. The white doors and panels with molding, the white marble countertop, the free-standing gas oven and two-handle faucet all create a classical image. The oven was built into the wall; the cutting board was placed inside a drawer; and pot fillers were placed in various spaces; all helped to create a kitchen that is spacious but efficient.

18_m.jpg

Gervasoni Residence

Michele Gervasoni, the owner of the Italian furniture brand GERVASONI, lives with his wife in a duplex of an apartment in Udine, Italy. In renovating this 28-year old apartment, the public and private areas were separated. The living room, dining room and kitchen were positioned in a L shape in one room; the kitchen was positioned so that it is not visible from the living room, and sliding doors were installed to separate the kitchen and the dining room. By opening the east side of the kitchen, the kitchen becomes part of the terrace full of greenery and also serves as an outdoor dining space. The kitchen is kept organized by creating the pantry in the back in addition to having an island counter in the center and wall storage in two directions.
The space is mainly designed in a gray tone to coordinate with other interior features. The kitchen island has a countertop and sink that is 2900mm x 1100mm stainless steel; zinc, which shines dimly was used for the doors and panels. The 60mm thick countertop and the doors were designed flat against each other and thin wire handles were added to doors and drawers to create a "solid box." The doors of the refrigerator and the wine cellar were paneled with the same zinc material to integrate the appliances seamlessly into the kitchen.

19_mi.jpg

Kameon Residence

Garden designer Judy Kameon lives in a garden of her own design, decorated with various plants, and located just outside of central Los Angeles. On the land that is slanted toward the west stands a two-story wooden structured house with its one-room living and dining room on the ground floor, and private rooms on the second floor. The simple wooden dining table, dining chairs, and sofa, together with colorful art, objects and fabric, decorate the room. The kitchen, designed by Judy's husband Erik, was decorated to look and feel like furniture. The 5.2m counter positioned on the south wall is made from teak wood that matches the interior and has the same warm feel. The top of the kitchen wall-cabinet is 2070m high, and the space left at the top of the counter creates added lighting. What adds character to the simple wooden kitchen is its color and the materials used. The casual colors such as orange, blue, and green match the matte wooden surfaces; the tiles add depth to the space and blend into the interior.
On the west side of the kitchen 5.4m2 pantry was created to minimize the strong accent that the stainless steel refrigerator and food stock area create.
By placing a flower vase or a ceramic bowl on the beautiful straight counter, the kitchen becomes a display space and can be enjoyed as an element of the interior.

21_kame.jpg

About 2014年05月

2014年05月にブログ「I'm home (NEWS / ENGLISH)」に投稿されたすべてのエントリーです。新しい順に並んでいます。

前のアーカイブは2014年03月です。

次のアーカイブは2014年07月です。

他にも多くのエントリーがあります。メインページアーカイブページも見てください。

Powered by
Movable Type