« 2011年05月 | メイン | 2011年07月 »

2011年06月 アーカイブ

2011年06月29日

Nishieda residence

The Nishieda Residence is an approximately 100-year old renovated home located in the northern region of Kyoto, near Kamigamo Shrine, It is a 2-floor wooden house with an area of 184.2m2. The tearoom was kept the same aside from some repair work. The kitchen and western style room which was renovated by the old owner located on the Eastern side of the home with a total of 59.27m2 will be renovated again. The purpose of the renovation is to create an exhibition and communication space for an art gallery for the owner's son. Yuuki Fukumoto and Tasuku Kishida from FHAMS has designed the home. They created a large living space where exhibitions or dinners could take place by removing partitions, walls and pillars. The kitchen, which had dirt flooring, was changed to the same flooring material as the living room. An island kitchen with just enough appliances to hold a reception party was installed. The kitchen is placed one step down from the living room to create an image like an inner court. The island-style granite countertop is the main attraction and was influenced from a Japanese outdoor stone washbasin. The shelves behind the island kitchen is imaged from the Japanese kitchen range and is now used as storage and air-conditioner duct space. While using only natural materials such as granite and dirt walls, harmony with modern and existing materials was created. Artwork can be hung on the shelf walls and still be balanced.

04_ne.jpg

S residence

The owner has renovated a 70-year-old Japanese home. As we pull down the house, parts of pillars and base were rotten but we noticed that most pillars and beams were reusable. For earthquake protection, we have installed an additional layer on top of the original base and changed pillars that were rotten and added diagonal process to add strength. Before the repair, the main living spaces were the small areas of kitchen with 13m2 and chanoma (tea room) with 11m2, very small. Watanabe who designed the home wanted to create a spacious space within the boundaries of earthquake-safe limits. Without much change in the layout of the house, he has first removed the partition between the hall and kitchen and created a spacious 22m2 dining kitchen. The Northern wall of the room that was used as a reception room was removed, and a sliding door was added. If you remove the sliding door the dining and kitchen will be one space with a staircase in the middle. We kept the pine beam in the ceiling of the old kitchen and implemented it as a design feature. We changed the next-door chanoma to wood-flooring and changed Washitsu (Japanese room) that was not used to chanoma (tearoom). Bringing the best of Japanese traditional homes, and removing the cramped and dark negative points he has flexibly accomplished a change in accordance with his age and lifestyle.

About 2011年06月

2011年06月にブログ「I'm home (NEWS / ENGLISH)」に投稿されたすべてのエントリーです。新しい順に並んでいます。

前のアーカイブは2011年05月です。

次のアーカイブは2011年07月です。

他にも多くのエントリーがあります。メインページアーカイブページも見てください。

Powered by
Movable Type