« 2009年11月 | メイン | 2011年05月 »

2011年03月 アーカイブ

2011年03月04日

CANADIAN HOMES STAYING BY NATURE

Weekday House/Bonetti Residence West Vancouver, Canada


City of West Vancouver, Canada. The residence of Ross Bonetti, owner of the interior shop “Living Space,” is situated in a beautiful green environment along the southern slope. The strict landscape regulation of the city (such as setting the maximum height of the building to 30ft.), allows for beautiful scenery. The famous architect unit David Battersby and Heather Howat excavated 6500m2 land to create radical architecture, where the walls are slanted 13 degrees together with the roof.
Per the request of the owner couple, the space was divided so that the 1st floor is for adults and 2nd floor is for children. As a result, the dining kitchen, living room, main bedroom and guest room were situated on the 1st floor and the children’s rooms and children’s living room (media room) were built on the 2nd. Adding a long steel beam that runs above the kitchen counter and stainless 2X6 columns created a dynamic open space on the 1st floor. As parties are held often, the open kitchen and dining area were planned to greet the guests as they enter the house, and to connect openly to the poolside. Ross selected furniture that could be used for over 20 years, like the simple German E15 dining table, Minotti’s sofa and Coro’s outdoor furniture from Italy. Also, exotic Asian and Moroccan items selected by Mrs. Bonetti add to the ambience of the space.


02_canada.jpg
03_cabada.jpg

Architect : Battersby Howat



Weekday House/D Residence Vancouver, Canada


Surrounded by mountains and ocean, Vancouver has one of the best natural environments in the world. The D residence with the triangular shaped roof entrance is located in the wealthy residential district of Westside.
The owner purchased the three-story house six years ago. But as the house was made for two families, the rooms were small with too many hallways, making it hard to enjoy the lush green garden. The architect Allan Pater opened up the 7 rooms on the 2nd floor and created one big open space for the kitchen, dining and living room. Also, the steel structure to support the 2X6 wooden structure was left intentionally exposed. The space is softly divided by T-shaped beams (8.5m beam from south to north, and 7m beam from east to west) and columns that are lined at 3m intervals. In addition, the opening was expanded with the support of the steel structure. In the living room, there are 5m openings on the south side and 3.7m on the east side, and on the west side a great scenic view of the slope can be enjoyed behind the pool in the courtyard. The outside living room on the south side becomes an extended living room when the windows are opened. Also, the outside stairs that give access to the kitchen next to the pool are very useful when big parties are held.
As the owner is in favor of contemporary art and interior, interior designer Judy Hudson coordinated the interior, and art became the accent inside; the art of David Burke selected for the dining room is a good example of this.


04_canada_d.jpg

Architect : A.W.Peters & Associates




Weekend House/M Residence Whistler, Canada


L residence is situated in the residential area of Kadenwood, a town close to the summit of Whistler, where the Vancouver Olympics were held. It is a vacation home designed by Don Gerney :; of Openspace Architecture, for the owner who lives in Kuala Lumpur, Malaysia. Whistler has unique guidelines like creating a “tree save zone” in between the houses, in addition to having height and material restrictions. Don selected the timber frame method from his logic that “ the tree is the best material to create a house that coexists with nature.” In the 1855m2 fan-shaped land that slopes from south to north, a plan to make the garage building rotate 53 degrees clockwise adds to the rectangular three-story building with its steep triangular-shaped roof like chalet. The living room ceiling is 7m high and highlighted by the American pine and stone fireplace, in addition to the astonishing view from the altitude of 870m from the north side window. Also, like the usage of geothermal heat, the consideration given to the surrounding natural and geothermal environment enables comfortable living throughout the year.


05_canada_m.jpg
06_canada_m.jpg

Architect : Openspace Architecture




Weekend House/S Residence Lund, Canada


S residence is situated in the town of Lund, about 160km northwest of Vancouver. It is a two-story house on a hill over-looking the yacht harbor. With a view as a priority, architect Don Gerney of Openspace Architecture selected the timber frame structure method and created a dynamic open space that connects the interior and exterior of the house. To strengthen the structure, 2X4 structural material was used in between the columns. The significance of this structure method using solid beams and columns of about 20cm X 20cm is the freedom of layout along with its structural beauty. The house has an entrance approach on the east side of the hill, a dining kitchen, living room and bedroom on the 1st floor, and guest rooms on the 2nd floor. The study room and main bedroom are behind the living room, having more privacy as you go further into the house. The living room has 700 year-old American Pine beams crossing over the 6.2m height ceiling, with the structural concrete fireplace adding to the openness of the space; a 180-degree panoramic view can be enjoyed from the big open glass window. To create a strong and durable house that allows for long-term comfortable living, water resistant red cedar was used for the exterior to minimize damage from hurricanes, and wooden sashes were selected for their durability against strong winds.


07_canada_s.jpg

Architect : Openspace Architecture

2011年03月07日

VALUES OF HIGH END

N residence is located in Shibuya, Tokyo. The 4-story building is designed by the architect, Jun Watanabe, following the owner’s request toward a single structure consisting of the owner’s unit and the additional rental unit. Under the shadow controlling regulation, the building height was very highly regulated, so the building was cantilevered to provide parking space underneath for 3 cars. This allowed for maximizing the floor space of the floors above and has structured the volume and façade of the building.
The reinforced concrete structural building has resulted in, having a rental unit on the 1st and 2nd basement floors, and the owner’s residence on the 1st and 2nd floors. From the staircase (which became the core structure of the building), the solid 300mm concrete slabs were extended in 4 directions with the randomly located supporting walls. This structural method is effective in maximizing the ceiling height within the height regulation.
Public living & dining areas as well as a private living & dining kitchen were placed on the 1st floor, and the main bedroom, children’s rooms and bathroom are on the 2nd floor. The dining kitchen positioned in the center of the building separated the public and private space, placing the public space on the north side and the private space on the south side. On the south side, the family living room was placed facing the roof balcony. In contrast, the public living & dining rooms on the north side became a formal space decorated with Chinoiserie furniture. The rooms are visible from the staircase and hallway through the unique wall made from 3D tiles with holes.


08_n.jpg

2011年03月16日

Style your Bath time

The wet bath or wet construction method that uses waterproof floors is common in Japan, where it is customary for people to wash their bodies outside the bathtub and use the tub for soaking only. On the other hand, dry construction method is common in Europe and the United States, where people use the bathtub or shower booth to wash their bodies, and tubs have the over flow function. The merits of the dry method are as follows:
1. The freedom of planning and floor material selection. 2. The ability to use a large bathtub by utilizing the open space. 3. The ease of cleaning due to the restricted body washing area. 4. The low cost of construction due to small waterproof construction area. 5. The ease of maintenance as there is no waterproof layer.
Most of the western style bathtubs do not have a reheating water system, so it may not fit the Japanese family’s lifestyle since different family members take baths at different times of the day. Also, as the rooms are heated individually in Japanese houses, the moisture from the bathwater keeps the whole bathroom space warm with the wet bath, but with the dry bath, a heating system will be needed. Dry bath has a lot of merits as stated above, but careful consideration must be given to whether it is lifestyle appropriate.
The bathroom is the barometer of one’s lifestyle affluence. The key to coordinate the bathroom goods and linens beautifully and make them easily usable, is the wide washbasin counter and open storage. Minimum width recommended to place 2 sinks effectively is 2100mm, having 300mm in between the 600mm wide sinks. Thus, if the space is limited, 1 sink with a wide countertop is recommended. Also, it is recommended to make both open and closed storage so that the goods placed neatly in the open storage become an accent of the interior.


12_bath_2.jpg

About 2011年03月

2011年03月にブログ「I'm home (NEWS / ENGLISH)」に投稿されたすべてのエントリーです。新しい順に並んでいます。

前のアーカイブは2009年11月です。

次のアーカイブは2011年05月です。

他にも多くのエントリーがあります。メインページアーカイブページも見てください。

Powered by
Movable Type